Habitat:Aarhus – udstillingsavis

udstillingsavis

FAKTA:
Portrætartikel: ‘Birthe Havmøller’.
Udstillingsavis: Habitat:Aarhus.
Udgiver: Jyllands-Posten Aarhus og Naturhistorisk Museum.
Dato: maj – oktober 2017.

Artikel fra udstillingsavisen

© Birthe HavmøllerBilledkunstner Birthe Havmøller
har arbejdet med kunstfotografi siden 80’erne. Desuden redaktør på den internationale queer-feministiske kunstblog www.femininemoments.dk. Antal billeder på udstillingen: 9

Hvor længe har du fotograferet?
“Jeg har arbejdet med sort/hvide kunstfotografier siden 80’erne. De første 6-7 år gik med at lære at mestre teknikken med sort/hvid-fotografi. Siden har jeg arbejdet med kunstfotografi som visuel udtryksform på mange mulige måder.”

Hvad er dine ynglingsmotiver?
“Jeg har arbejdet med mange typer af fotografi, men det er især landskabsfotografi, der fylder.
Jeg har også arbejdet med forskellige former, senest skibet. Det er en del af det at udforske de mytologiske symboler i naturen, hvor også træet, som symbol er spændende. lige for tiden arbejder jeg på en udstilling med en serie sort/hvide landskabspanoramaer.”

Hvad har du fået ud af at deltage i fotokonkurrencen?
“Det har været interessant for mit at skulle fotografere mere dokumentarisk, end jeg plejer. Skiftet fra mit sædvanlige arbejde med sort/hvid-fotografi til nu at arbejde i farver, har også været en meget spændende udfordring. Men jeg er først og fremmest billedkunstner, og den kunstneriske æstetik er meget vigtig for mig, også når jeg fotograferer naturmotiver.”