Kunstformidling

Birthe Havmøller blogger om ‘queer feminist art’ på internationalt plan, Det er et langsigtet internationale kunstformidlingsprojekt, som handler om at skabe øget synlighed omkring lesbiske, biseksuelle og queer feministiske kvindelige kunstnere og deres værker via kunstbloggen Feminine Moments.

Feminine Moments – Queer Femininst Art Worldwide

© Birthe HavmøllerBirthe Havmøller fortæller:
Feminine Moments – Queer Feminist Art Worldwide
er en kunstblog og et nonprofit kunstformidlings- og synligheds projekt. Jeg publicerer primært artist statements, videoer med artist talks og foredrag.

Jeg lancerede formidlingsprojektet i 2003, fordi jeg på daværende tidspunkt ikke kunne finde én eneste hjemmeside eller online LGBT portal, der promoverede samtidskunst lavet af lesbiske og queer feministiske kvindelige kunstnere. Hjemmesiden startede meget beskedent med en litteraturliste og en masse links til kunstnernes hjemmesider, nogle år senere  blev den udvidet med en kunstblog.

Mit mål med dette formidlingsprojekt er at skabe en stærk online platform, som præsentere værker, kunstprojekter, performances m.v. lavet af lesbiske og queer feministiske kunstnere. Al kunst skabes på basis af inspiration fra det personlige, fra kunstnerens oplevelser og kunstnerens filosofiske forståelse af sin samtid. De queer feministiske kunstnere bruger tit kunsten til at skabe en visuel dialog med modhistorier i forhold til den herskende norm, der stadigvæk kan virke meget patriarkalsk på trods af 100 års kamp for kvinders ligeret og folks ret til at identificere sig som en del af LGBTQ-miljøet er uden at blive diskrimineret.

Jeg arbejder på at gør disse kvindelige kunstnere mere synlige, så den internationale kunstverden kan følge med i hvad der sker i denne lille niche af kunstlivet. Dette langsigtede formidlingsprojekt er min gave til kunstlivet og LGBTQ miljøerne verden over. Websitet FeminineMoments.dk har 20-års fødselsdag d. 24. november 2023.