Artist Book by Birthe Havmøller

FAKTA: Corona-publikation: Jeg går i cirkler omkring mit hjem (2020-21) © Birthe Havmøller.

Birthe Havmøller: Jeg går i cirkler omkring mit hjem/ I walk in circles around my home
Self-published artist e-book af Birthe Havmøller (2020-21)
© Birthe Havmøller, Aarhus, Denmark

Birthe Havmøller:
Denne artist book præsenterer en serie billeder fra et årti, der endte med at ’corona-panedemien’ nåede til Danmark. Tanken om sygdommen har påtvunget os på et sæt nye sociale regler på ubestemt tid. Det har fået os alle til at bevæge os i mindre og mindre cirkler… Jeg har nu altid vandret rundt i cirkler, når jeg er ude at gå tur. Billederne er poetiske minder om små oplevelser. Fotografierne fra 2010-2020. De er taget i mit hjem eller i gåafstand fra mit hjem.
Mit kamera passer ned i en jakkelomme og har jeg ikke kameraet med, så kommer mobiltelefonen frem, når et eller andet fanger mit blik. Det er godt med en morgentur, når man har brug for at strække kroppen eller bare for at få lidt frisk luft; den går måske ud til enden af gaden, hvor jeg kan hilse på morgensolen og dreje rundt om på stierne tilbage til min blok. Er vejret rigtig godt eller har man sparet lidt energi sammen, så kan det blive til en længere gåtur gå igennem landsbyen, over til den ene eller den anden skov og rundt langs landevej hjemad, eller rundt på markvejene, hvor man kan ”strække” sin øjne og se langt ud over markerne. På dage hvor vejret ikke passer mig, danser jeg rundt i små cirkler i min stue.