Birthe Havmøller

Kunstnerisk praksis
Billedkunstner og medlem af KKArt Birthe Havmøller (f. 1962) har arbejdet med fotografiet som sit kreative medie siden 1989. I sin kunstneriske praksis skildrer Birthe landskabet og samtidig udforsker hun naturens mystiske/spirituelle dimension ved at inddrage geometriske symboler så som cirklen, vesica pieces eller kvadratet samt andre arketypiske symboler – skibet, det hellige træ, floden, vejen – som elementer i sit poetiske billedsprog.

Birthe Havmøller deltog i Habitat:Aarhus Naturhistorisk Museums kulturbyprojekt (2016-17), som endte med en stor open air udstilling med naturfotografier midt i Århus sommeren 2017. Det har været meget interessant for Birthe at fordybe sig i den bynære natur og skildre den i farver efter i en lang periode at have arbejdet med det s/h fotografi og et mere klassisk ‘grafisk’ udtryk.

I øjeblikket arbejder Birthe  Havmøller med kunstprojektet “Kattegatland”, som om 3-5 år forhåbentlig ender med at blive til et pop up museum om Kattegatlands oprindelige befolkning: de matriarkalske klaner og de kvindelige shamaner, der rejste som bådflygtninge fra Atlantis til Doggerland og Kattegatland i perioden 14.000 – 10.000 f.Kr. Her byggede de nogle shamanistiske kultsteder/landskabstempler. “Kattegatland” består af en række forhistoriske “fund” indsamlet på strandene i Østjylland og kunstnerens rekonstruktioner af hellige objekter fra Jomfruens tidsalder og Magdalene kulturen lige efter den sidste istid, samt nogle registreringer af en gammel shamanistisk praksis, som klinger igennem til den dag i dag, i form af ordssprog, traditioner og folkelige ritualer.

Følg med på facebook
‘Like’ venligst facebooksiden Birthe Havmøller – KKArt og følge med i kunstnerens nyeste arbejdsprocesser.